Sveriges första brandsäkra imkanalsystem för restaurang och storkök

Effektiv stubintråd eller brandsäker?

Ofta är det imkanalen som avgör om en restaurangbrand sprider sig. Även om det finns regler för hur ofta restauranger och storkök ska rengöra sina imkanaler vet både vi och du att det bara tar någon vecka innan kanalen är täckt invändigt med brandfarligt fett igen. Börjar det då brinna fungerar en otät kanal med fettimpregnerad utanpåliggande isolering som en stubintråd och branden kan sprider sig blixtsnabbt utanför brandcellen. Och då kan vad som helst hända. 

Installationsvänligt imkanalsystem som skyddar upp till 1000° C. 

SafeVent bygger på avancerad skorstensteknik. Baserad på vår erfarenhet av att på ett säkert sätt hantera heta brandgaser i över 60 år var vi först i Sverige med att utveckla det första prefabricerat imkanalsystemet för restauranger och storkök som dels klarade den tuffa ISO-provningen men som också uppfyllde branschrekommendationernas högsta funktionsklass 1A* blev SafeVent lösningen för branschen. 

*Klass 1 A innebär att SafeVent är godkänt för all förekommande typ av matlagning inkluderat matlagningsugnar, hällar, grillar och spisar etc som drivs genom förbränning av fasta, flytande bränslen.

Platsbyggt eller prefabricerat system?

Processen när ett platsbyggt imkanalsystem ska byggas och besiktigas är ofta komplicerad. Det är också svårt att garantera säkerheten eftersom besiktningsmannen många gånger får förlita sig på att ventilationsmontören genomfört alla moment korrekt och enligt gällande regler. Med ett prefabricerat och fabrikstillverkat imkanal som SafeVent sparar alla tid och pengar. Men framför allt skyddas fastigheten och människan. Eftersom vi tar ansvar för funktion och brandsäkerheten av systemet från fabrik är detta en obetalbar trygghet för dig som beställare och för besiktningsman. 

Enkel montering som gör livet lättare

SafeVent-systemet består av runda moduler som passar perfekt i varandra. Modulernas smarta teleskopkonstruktion gör monteringen både snabb och enkel. I systemet ingår självklart även alla böjar, T-stycken, inspektion- och rensluckor som du kan tänkas behöva.

Bra sås reder sig själv.

SafeVent imkanalsystem består av hanterbara och kompakta moduler som är enkla att transportera, hantera och installera. Den smarta skarvtekniken tillsammans med en rad tillbehör för exempelvis upphängning gör SafeVent exceptionellt snabbmonterat.  

Men felmarginaler händer även de bästa av installatörer och därför har vi även tagit fram en justermodul för SafeVent. Men den här modulen kan du justera bygglängden på från 400-800 mm, utan att använda några specialverktyg. Räkna med ett par justermoduler så att du enkelt kan lösa eventuella problem som uppstår när teori och praktik inte mäter jämnt.  

Med justermodulen kan du variera bygglängden 400-800 mm, utan att använda några specialverktyg.

vertikalt eller horisontellt, ute eller inne

SafeVent imkanalsystem kan monteras hängande i tak eller stående med avsedd upphängning. Systemet kan även monteras utanpå fasad med väggfäste. Upphängningarna monteras på ett avstånd av max två meter och utförs med så kallat fall till avrinningspunkter för rensning.

Problem med
slutbesiktningen
ett minne blott!

SafeVent uppfyller alla krav från fabrik och är klart att användas så snart monteringen är utförd enligt gällande monteringsvägledning och är godkänd av behörig besiktningsman.  Enklare (och säkrare) än så blir det inte. 

Säkrare matlagning över öppen eld

SafeVent bygger på en smart, modulbyggd imkanal tillverkat i rostfritt stål, keramisk isolering, mineralull och varmförzinkat stål. Med det här prefabricerade imkanalsystemet installerat kan både restaurangägare, fastighetsägare och boende i fastigheter känna sig trygga eftersom systemet klarar de höga temperaturer som kan uppstå vid en brand (1000° C). 

Vilken färg föredrar du?

Vill du ha ett diskret utseende eller vore det roligare med något som fångar blicken? Du kan få SafeVent i vilken färg du vill inom RAL färgsystem. Varför inte en röd?