Om oss

By nspab

down to earth
sedan 1964

Det var på 60-talet som Arvid Johnsson revolutionerade branschen med världens första böjbara rör för rökgaser. Och även om Arvid nu är borta, lever hans anda kvar i företaget. Med samma jordnära känsla för säkerhet, kvalitet och hållbarhet fortsätter vi uppfinna och utveckla marknadens mest hållbara luft-, värme- och ventilationslösningar.

Bröderna Johnsson för uppfinningsrikedomen vidare

Idag har Nordiska Skorstensprodukter sitt säte i Vänersborg och ägs och drivs NSP av Arvid Johnssons söner Jan och Ulf. Tillsammans med våra åtta anställda fortsätter vi att leverera innovativa och framtidssäkra produkter och lösningar inom luft, värme och ventilation.

”Vi får ofta frågan om hur länge våra produkter håller och svaret är att det vet vi inte – vi har bara erfarenhet sedan 1964. Företaget är den enda leverantören i Norden som lämnar upp till 30-års produktgarantier, men kundens bästa garanti är att vi vill dela kundens goda nattsömn!”

60-årsjubileum

I år har vi varit verksamma i 60 år. Det är vi oerhört stolta och tacksamma över. Självklart vill vi fira det tillsammans med våra kunder och med fina jubileumserbjudanden. Så håll utkik, de kommer!

Nordens
första fristående
skorstenslabb

Säkerhet och kvalitet kommer alltid först. Redan 1999 etablerade vi, i samarbete med dåvarande SP-Energiteknik Borås (idag RISE), Nordens första fristående skorstenslabb – där vi forskar och testar nya innovationer och produkter enligt gällande EU-normer. Vår verksamhet styrs enligt ISO 9001 samt ISO 14001. Årlig extern produkt- och produktionskontroll sker av KIWA.

VI UTBILDAR
BRANSCHEN​

Att dela med oss av våra 60 års erfarenhet av skorstensbranschen är en självklarhet. Därför erbjuder vi utbildningar och föreläsningar för dig som utför montage, besiktigar eller säljer skorstenar.

vår affärsidé

NSP uppfinner, utvecklar, testar och säljer funktionella produkter som ger värme, transporterar rökgaser eller luft och som är framtidssäkra.

vår vision

Som norra Europas ledande och mest nytänkande leverantör och tillverkare av innovativa, eftertraktade och framtidssäkrade produkter är vi en självklar del av samhällets hållbara utveckling.

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

Sök