Modulex air

nyinstallation By nspab

Modulex air

Skorstenen med inbyggd luftkanal för moderna hus

Förr i tiden när våra hus var otäta, fick kaminerna den luft som behövdes från rummet. Idag bygger vi tätare hus med smarta ventilations- och värmesystem som inte förutsätter en braskamin för uppvärmning. Om du vill skapa mys och inreda med en braskamin i ett nybyggt hus behöver braskaminen ha tillgång till ett eget tilluftsystem. Modulex Air är en skorsten med inbyggd luftkanal som leder ner tilluften till elden utifrån och som dessutom värmer upp luften på vägen, vilket ökar braskaminens verkningsgrad. 

Slutet tilluftsystem

Luften sugs in uppifrån taket ner och genom skorstenens yttre sektion och kaminen får ett eget och slutet tilluftsystem. På vägen ner värms luften upp vilket ökar braskaminens verkningsgrad. Det här innebär att du kan installera en braskamin i ett hus som väl isolerat som t ex en nybyggd fastighet. Modulex Air finns i två utföranden. 

Två alternativ

Modulex Air finns i två utföranden: Standard och Design.

I standardutförandet är luftkanalen inbyggd i skorstenen hela vägen ned till kaminen. 

Modulex Air Design har sin luftkanal på insidan i övre delen av skorstenen och därefter övergår den i en kanal som byggs in i väggen bakom braskaminen. 

Du väljer utförande beroende på var du vill placera din kamin i rummet. 

Mitt i rummet = Modulex Air Standard

Vill du att din eldstad ska vara en inredningsmöbel som verkligen tar plats så kanske du vill placera den mitt i rummet. Då ska du välja Modulex Air Standard med inbyggd tilluftkanal hela vägen. När skorstenen möter kaminen leds tilluften vidare in i kaminen genom ett smalare, synligt rör på baksidan. 

Vid en vägg = Modulex Air design

Planerar du att placera eldstaden mot en vägg föreslår vi att du satsar på Modulex Air Design som suger in luft uppifrån via den inbyggda kanalen i skorstenen men som leder den vidare genom ett osynligt rör inbyggt i väggen bakom kaminen. Det är en slankare, halvisolerad skorsten med samma dimensioner som ett vanligt skorstenssystem. Du kan också välja en skarvlös design upp till 2160 mm. 

Prata med
en expert

Kontakta mig om du vill
veta mer om Modulex Air

Skräddarsydd installation

Modulex Air är en del av Modulex skorstenssystem som ger dig möjlighet att skräddarsy installationen in i minsta detalj – anpassat efter dina krav, ditt hem och dina drömmar. Den enda förutsättningen är att din eldstad ger en rökgastemperatur på högst 450 grader.

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

Sök

Vi har semester!

Veckorna 28-30 håller vi stängt för en välförtjänt semesterledighet. Skicka gärna ett mail så hör vi av oss så snart vi är tillbaka. Ha en skön sommar!

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER