Jupiter

insatskamin selected By nspab

EN PERSONLIG
OCH UNIKT ANPASSAD
INSATSKAMIN​

Danska Meteor tillverkar klassiska, gedigna insatskaminer av hög kvalitet. Med fokus på optimal förbränning och maximal värmeavkastning har företaget utvecklat eldinsatser sedan 1981. I serien Jupiter har du 31 basmodeller att välja bland, som alla kan skräddarsys för en personlig och unik eldstad – anpassad efter just dina behov och önskemål.

EFFEKTIV förbränning
MED FOKUS PÅ MILJÖN

Spela videoklipp

Alla insatskaminer i Jupiter-serien uppfyller kraven för miljöcertifieringen EcoDesign 2022. Det garanterar dig en insatskamin av högsta kvalitet med en ren förbränning. Samtliga insatser testas även av danska Teknologisk Institut och är CE-märkta. På samtliga testområden ligger Jupiter betydligt under det tillåtna, vilket garanterar en effektiv förbränning.

Hitta en vacker
kamininsats hos oss

Insatskaminer är gjorda av gjutjärn, ett material som behåller värmen i många timmar framåt efter du slutat elda. Insatskamin kallas även för spisinsats, något som utvecklades när det var energikris. Den behåller all värme som normalt sett försvinner när du eldar i en öppen spis. Eftersom värmen är det viktiga när du ska spara energi tillverkas en insatskamin i gjutjärn. Det gör att din insatskamin kan hålla kvar värmen i flera timmar efter det att du slutat elda.

Insatskamin – kärt barn med många namn

Insatskaminen, även kallad spisinsats eller spiskassett, kom som ett svar på 1970-talets energikris. Många villor med öppen spis i gillestugan kunde snabbt förbättra sin energiförsörjning med hjälp av en insatskamin i eldstaden. Idag är det inte längre så många öppna spisar som är i bruk utan i stället köper många en insatskamin när de byter ut sin gamla kamin.

En modern insatskamin
har hög verkningsgrad

Moderna insatskaminer har en verkningsgrad på över 70 procent, jämfört med en öppen spis som har en verkningsgrad kring 5–10 procent. Förutom att du får mer värme i huset sparar du på ved och behöver inte elda lika ofta. 1,5 kilo ved räcker för ungefär två timmars eldning. Dessutom värmer din insatskamin upp murstocken, vilket minskar behovet att elda för uppvärmning.

Besiktiga skorstenen innan du installerar en insatskamin

Innan du låter installera en insatskamin bör en sotare besiktiga din skorsten. Kraven på täthet och brandsäkerhet ökar när du installerar en insatskamin. Din skorsten kan behöva förstärkas med till exempel ett insatsrör. Tänk också på att du behöver göra en bygganmälan till kommunen när du uppgraderar din eldstad med en insatskamin.

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

Sök

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER