skorstenssystem

nyinstallation By nspab

modulex

Modulex är Sveriges säkraste skorstenssystem. Det är också det mest flexibla. Modulex är ett heltäckande modulsystem. Alla tillbehör och anslutningsdetaljer är designade för att enkelt kunna kombineras och monteras ihop till en skorsten som passar just den specifika fastigheten. Den genomtänkta konstruktionen gör också att Modulex är enkelt och snabbt att montera. Satsa på väldesignad trygghet. Det lönar sig.

EN SLIMMMAD SKORSTEN SOM PASSAR ALLA CE-MÄRKTA ELDSTÄDER

På NSP älskar vi utmaningar och när våra kunder efterfrågade en smalare skorsten, utan markerade skarvar och låsband, utvecklade vi Modul One – en slimmad skorsten som passar alla CE-märkta eldstäder. 

Förutom en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet i Modul One, vilket innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel.

Med ett smart kopplingsstycke går det att ansluta Modul One till eldstäder med röranslutningar på både 125 och 150 mm. Och naturligtvis är Modul One fullt kompatibelt med övriga Modulex skorstensystem så behöver du en skorsten med sidodragning är det inga problem.

Eftersom Modul One består av endast en rak längd, som går att kapa vid behov, kan du enkelt själv räkna ut vad din skorsten kommer att kosta. Dimensionen är vad den är och modulens byggmått är 1135 mm. Frågan är bara hur många moduler du behöver. Enklare än så blir det knappast.

ENDA TILLVERKAREN SOM GER DIG 30 ÅRS GARANTI

Livet är värdefullt och vi testar alltid våra system efter vår egen standard. Den ligger långt över Sveriges bestämmelser och vi kan tryggt lämna marknadens mest generösa garantier.

Vi vet av erfarenhet att de flesta litar på att vi som tillverkare lever upp till de säkerhetsföreskrifter som finns – och det stämmer. Men för att du ska slippa tänka på just hur mycket och hur ofta du kan elda, och med vilken typ av ved så har Nordiska Skorstensprodukter tagit höjd för detta när vi utvecklar våra produkter. Därför är vi också den enda tillverkaren som ger dig 30 års materialgaranti.

NSP TRYGGHETSPAKET är ett unikt tillägg som vi erbjuder (utan extra kostnad) när din produkt ingår i arbete utfört av installatör ansluten till Sveriges Skorstenshantverkares Förening. I paketet ingår: demontering, ersättningsprodukt inkl. montering samt försäkring för följdskador i fastigheten, upp till 10 mkr per objekt.

MODULEX AIR SKORSTENEN MED INBYGGD LUFTKANAL FÖR MODERNA HUS

Förr i tiden när våra hus var otäta, fick kaminerna den luft som behövdes från rummet. Idag bygger vi tätare hus med smarta ventilations- och värmesystem som inte förutsätter en braskamin för uppvärmning. 

Om du vill skapa mys och inreda med en braskamin i ett nybyggt hus behöver braskaminen ha tillgång till ett eget tilluftsystem. Modulex Air är en skorsten med inbyggd luftkanal som leder ner tilluften till elden utifrån och som dessutom värmer upp luften på vägen, vilket ökar braskaminens verkningsgrad. 

LÄSER DU
DET FINSTILTA?
DET GÖR VI.

Det är aldrig riktigt roligt att prata om brandsäkerhet, men det är den absolut viktigaste frågan när du ska välja eldstad och skorsten. Därför börjar vi med den.

Det många inte har koll på, är att det inte är vi som tillverkar eldstäder eller skorstenar som bär det slutgiltiga ansvaret för säkerheten. Därför finns det tyvärr en hel del finstilt som du som köpare behöver sätta dig in i. Bland annat behöver du ha koll på hur mycket och ofta du kan elda, och med vilken typ av ved. När det kommer till miljövänlig eldning är skorstenen viktig. Med en effektiv, isolerad uppbyggnad och metallens höga densitet är Modulex designad för att snabbt ge din eldstad rätt och jämnt drag, även i vårt nordiska klimat.

Modulex är en nytänkande konstruktion i syrafast, rostfritt stål med ett rejält isolerat innerrör (rökgasrör) så att utsidan på skorstenen aldrig blir för het. 

OÖVERTRÄFFAD SÄKERHET

Vi vågar påstå att inget annat modulsystem erbjuder samma säkerhet. Det beror dels på att rökgasröret är tillverkat av 1 mm tjockt L60 stål med hög hållfasthet och att yttermanteln består av 0,6 mm galvaniserad metall. Vi har också utvecklat en smart trestegs-teleskopskarv som kan kombineras med stabila låsband. Sammantaget erbjuder vi marknadens mest trygga skorstenssystem med oöverträffat garantiskydd.

Syrafast

Självklart ska din skorsten hålla länge, oavsett vad du eldar med. Därför är rökgasröret i Modulex tillverkat av en syrafast legering som skyddar mot angrepp såsom myrsyra, ättiksyra och svavelsyra som kan bildas när man eldar.

Vilken väg
vill du att
din skorsten
ska ta?

Tack vara flexibiliteten i Modulex modulsystem väljer du själv vilken väg skorstenen ska ta – genom vinden, övervåningen eller via ytterväggen upp över taket. Att du har den valmöjligheten gör också att du kan placera din eldstad precis var du vill – mot innervägg eller yttervägg. Eller varför inte mitt i rummet?

Modulex är ett skorstenssystem designat för att passa alla. Det unika modulsystemet är utvecklat för att ge dig möjlighet till en skräddarsydd installation in i minsta detalj – anpassad efter dina krav, ditt hem och din eldstad. Den enda förutsättningen som krävs är att din kamin, kakelugn eller panna är en godkänd eldstad enligt Europanorm.

100 % valfrihet

Vill du ha ett diskret utseende eller vore det roligare med något som fångar blicken? Du kan få Modulex i vilken färg du vill inom RAL färgsystem. Varför inte en röd?

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

Sök

Vi har semester!

Veckorna 28-30 håller vi stängt för en välförtjänt semesterledighet. Skicka gärna ett mail så hör vi av oss så snart vi är tillbaka. Ha en skön sommar!

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER