Uppfinningar

nordiska skorstensprodukter

Du är våra uppfinningars moder

Säkerhet, hållbarhet och kvalitet har alltid funnits med i vårt dna ända sedan starten 1964. För att hela tiden kunna leva upp till det löftet, för oss själva och våra kunder, har vi alltid gått vår egen väg. Med forskning och ett eget testlaboratorium har vi kunnat lansera nya tekniska lösningar nästan varje år.

Vi driver utvecklingen uppåt

Världens första böjbara rör för rökgaser

Att reparera otäta skorstenar har alltid varit svårt, men det hindrade inte skorstenspionjären Arvid Johnson. Han åkte till England och hämtade inspiration från bilindustrins ventilationsrör som gick att böja hur som helst. Arvid ökade storleken och bytte materialet på rören till syrafast rostfritt stål. Därmed hade han utvecklat marknadens första godkända, flexibla och säkra rör för rökgaser.

MODULEX - sveriges säkraste skorstenssystem

Modulex är ett komplett skorstenssystem, utvecklat för att du ska slippa tänka på så mycket mer än hur mysigt det är när veden knastrar och att det är varmt och skönt hemma. Modulerna har en nytänkande konstruktion i syrafast, rostfritt stål med ett rejält isolerat innerrör (rökgasrör) så att utsidan på skorstenen aldrig blir för het. Dessutom är vi den enda tillverkaren som erbjuder 30 års materialgaranti.

Nordens första fristående skorstenslabb

Säkerhet och kvalitet har alltid varit en självklarhet för oss. Det är också därför som vi byggde Nordens första fristående skorstenslabb för att kunna forska och testa innovationer och produkter enligt gällande EU-normer.

ECOSAFE FÖR SMARTA HUS MED SJÄLVDRAG

Modulex Ecosafe är speciellt anpassad för hus med självdragsventilation. Det är en modul i vårt skorstenssystem Modulex, som inte bara optimerar förbränningen och sänker bränsleförbrukningen med ca 20%, utan även minskar dina utsläpp, ökar brandsäkerheten och gör det enklare för dig att tända brasan. 

Ett revolutionerande regnskydd som gav norskarna bra drag

När våra kunder i Norge hade problem med att regnskydden på skorstenarna gjorde att draget försvann vid hård vind såg vi det som en spännande nöt att knäcka. Resultatet blev ett unikt regnskydd med inbyggd dragförstärkare som både ökar draget i skorstenen och skyddar mot inträngande regn. 

TERMISKT SKYDD TILL PASSIVHUS

Vårt termiska skydd hindrar vindisolering från att ligga mot skorstenens utsida och skapar samtidigt en luftning av större delen av skorstenen. Du ska använda vårt termiska skydd om du har ett passivhus och för installationer med temperaturklass 600° C. 

SVERIGEST FÖRSTA OCH ENDA SKORSTENSHÖGSKOLA

Att dela med oss av vår erfarenhet och kunskap är självklart och därför startade vi och driver Skorstenshögskolan – ett sätt för oss att utbilda branschen. 

andra uppfinningar

Sedan start har vi lyckats utveckla och lansera en ny teknisk lösning nästan en gång per år. 

NSP utvecklar den första typgodkända, böjbara anslutningen mellan spiskassett och rökkanal.

NSP utvecklar det första typgodkända reparationssystemet med böjbara rör för till- och frånluftskanaler.

NSP introducerar ett tvålagers böjbart rör med slät insida (SLÄTEX).

NSP utvecklar Sveriges första godkända ovala böjbara insatsrör (OVALEX)

NSP utvecklar den första glidgjutningsmassan som tål 1000°C (KERAMEX).

NSP introducerar marknadens första syrefasta, rostfria skorstenssystem – fritt från farliga termobryggor (MODULEX – Sveriges säkraste skorstenssystem).

NSP introducerar världens enda kloridresistenta böjbara sk. enlagersrör i metall (CROMAFLEX)

NSP utvecklar den första schaktlösa skorstenen och första typgodkända skorstenen med möjlighet till sidodragning (MODULEX).

NSP utvecklar världens  enda kloridresistenta böjbara sk. tvålagersrör i metall (CROMAFLEX SL)

NSP utvecklar ny branschstandard för ventilation och uppfinner SafeVent – Sveriges säkraste imkanalsystem för restauranger och storkök som uppfyller nya branschkrav.

NSP utvecklar ny branschstandard för ventilation och uppfinner SafeVent – Sveriges säkraste imkanalsystem för restauranger och storkök som uppfyller nya branschkrav.

NSP lanserar luftburen tätningsteknik (Sealing) för till- och frånluftsystem (Aeroseal).

MODULEX ModulOne konceptet introduceras, där man med hjälp av endast fem komponenter kan bygga en komplett skorsten för alla CE-godkända eldstäder. (ModulOne)

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

Sök