Känner du till oss sedan tidigare vet du redan nu att din säkerhet är vårt främsta fokus när vi utvecklar och designar våra skorstenar. Att bara leva upp till vad lagstiftningen säger duger inte för oss. Det har det aldrig gjort. För om det någon gång skulle börja brinna vill vi med säkerhet veta att det inte har något med våra produkters säkerhet och kvalitet att göra. Därför sätter vi vår egen standard och testar alla våra produkter i eget laboratorium. Det har vi gjort sedan starten 1964.

Både smartare och smalare

Modul One är en smartare och smalare del av Modulex – Sveriges säkraste skorstenssystem.

Utan markerade skarvar och låsband. Och modulerna passar alla CE-märkta eldstäder oavsett temperaturklass. Förutom att Modul One har en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet, vilken innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel.

Kompatibelt och anpassningsbart

Med den enkla startmodulen ansluts Modul One antingen till eldstäder med rökrörsanslutning på 125 eller 150 mm. Och naturligtvis är Modul One fullt kompatibelt med övriga delar i Modulex skorstensystem så behöver du en skorsten med sidodragning är detta inget problem och löses med hjälp av det smarta kopplingsstycket.

Ingen risk för överhettning

Vårt skorstenssystems termiska skydd är det som vi vägrar göra tunnare – även om så standarden tillåter och kraven på nätt design önskas. Vår envishet gör att både du och vi kan sova gott om natten eftersom vi vet att det inte finns någon risk för överhettning. Och precis som våra övriga Modulex-moduler ger vi dig 30 års materialgaranti. Det är vi ensamma om.

Hur många moduler behöver du?

Eftersom Modul One består av endast en rak längd, som går att kapa vid behov, kan du enkelt själv räkna ut vad din skorsten kommer att kosta. Dimensionen är vad den är och modulens byggmått är 1135 cm. Frågan är bara hur många moduler du behöver. Enklare än så blir det knappast.