Modul One_Image
ULF JOHNSON

ULF JOHNSON

Säkerhet är ingen smal sak
På NSP älskar vi utmaningar och när våra kunder efterfrågade en smalare skorsten, utan markerade skarvar och låsband, utvecklade vi Modul One – en slimmad skorstensmodul i skorstenssystemet Modulex, som passar alla CE-märkta eldstäder. Förutom en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet i Modul One, vilket innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel.

Känner du till oss sedan tidigare vet du redan nu att din säkerhet är vårt främsta fokus när vi utvecklar och designar våra skorstenar. Att bara leva upp till vad lagstiftningen säger duger inte för oss. Det har det aldrig gjort. För om det någon gång skulle börja brinna vill vi med säkerhet veta att det inte har något med våra produkters säkerhet och kvalitet att göra. Därför sätter vi vår egen standard och testar alla våra produkter i eget laboratorium. Det har vi gjort sedan starten 1964.

Både smartare och smalare

Modul One är en smartare och smalare del av Modulex – Sveriges säkraste skorstenssystem.

Utan markerade skarvar och låsband. Och modulerna passar alla CE-märkta eldstäder oavsett temperaturklass. Förutom att Modul One har en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet, vilken innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel.

Kompatibelt och anpassningsbart

Med den enkla startmodulen ansluts Modul One antingen till eldstäder med rökrörsanslutning på 125 eller 150 mm. Och naturligtvis är Modul One fullt kompatibelt med övriga delar i Modulex skorstensystem så behöver du en skorsten med sidodragning är detta inget problem och löses med hjälp av det smarta kopplingsstycket.

Ingen risk för överhettning

Vårt skorstenssystems termiska skydd är det som vi vägrar göra tunnare – även om så standarden tillåter och kraven på nätt design önskas. Vår envishet gör att både du och vi kan sova gott om natten eftersom vi vet att det inte finns någon risk för överhettning. Och precis som våra övriga Modulex-moduler ger vi dig 30 års materialgaranti. Det är vi ensamma om.

Hur många moduler behöver du?

Eftersom Modul One består av endast en rak längd, som går att kapa vid behov, kan du enkelt själv räkna ut vad din skorsten kommer att kosta. Dimensionen är vad den är och modulens byggmått är 1135 cm. Frågan är bara hur många moduler du behöver. Enklare än så blir det knappast.

Läs mer om Modulex – Sveriges säkraste skorstenssystem >>

Kontakta mig om du vill veta mer om fördelarna med Modul One. Filip Kattilakoski, 0706-65 99 94, filip.kattilakoski@nspab.se

Ladda ner broschyren!

Fler artiklar
NSPAB Artiklar

Fem inredningstips kring valet av braskamin

När löven skiftar färg och luften blir kyligare är det många av som börjar längta efter att förgylla hemmet med en braskamin. Det är få saker som kan skapa en sådan inbjudande och mysig atmosfär där hemma. Tänk så härligt att komma hem och tända upp elden, höra knastret och känna hur värmen sprider sig. Men vilken av alla dessa vackra braskaminer som finns ska man välja? I den här artikeln ger vi dig några tips på hur du kan tänka för att hitta just den perfekta braskaminen till ditt hem.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Livsnjutning deluxe med Modulex Sauna Booster

Frågar du oss så hör bastu ihop med grillat. Det ena förhöjer helt enkelt upplevelsen av det andra. Vi på NSPAB är bastuälskare sen barnsben och därför är det inte så märkligt att vi uppfunnit en skorstensmodul – Modulex Sauna Booster – som förhöjer bastuupplevelsen till max. Låt oss få berätta om hur vår Sauna Booster fungerar. (Vi bjuder även på ett grilltips).

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Hur får du nytt liv i gammal ventilation?

Enligt oss på NSPAB, med över en miljon meter relinade kanaler i Sverige sedan 80-talet, är relining med böjbara rör den mest beprövade, säkraste och effektiva metoden för att återskapa täthet och funktion i befintliga kanalsystem samt uppgradera äldre ventilationssystem till modern standard.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Effektiv stubintråd eller brandsäker imkanal?

Ofta är det imkanalen som avgör om en restaurangbrand sprider sig. Även om det finns regler för hur ofta restauranger och storkök ska rengöra sina imkanaler vet både vi och du att det bara tar någon vecka innan kanalen är täckt invändigt med brandfarligt fett igen. Börjar det då brinna fungerar en otät kanal med fettimpregnerad utanpåliggande isolering som en stubintråd och branden kan sprider sig blixtsnabbt utanför brandcellen. Och då kan vad som helst hända även utanför den tänkta brandcellen

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Snål eldning inte bra för miljön eller grannsämjan

I samband med att både energikostnaderna och kostnaden för ved går upp är risken överhängande att många av oss försöker optimera vår eldning i braskaminen. Inga konstigheter. Men hur får man ut så mycket värme av sin eldstad som möjligt, utan att riskera rökutveckling med giftiga ämnen eller i värsta fall en skorstensbrand?

Läs mer »
NSPAB Artiklar

En vedeldad räddare i nöden vid elavbrott

Skönare värme än den från en kamin eller vedeldad spis finns knappast. Vedvärmen, doften av brinnande klabbar och spraket från brasan sprider en känsla av mys och trygghet. Och det är just det – vid långvarigt strömavbrott, eller vansinneshöga elpriser under vinterhalvåret, blir vedspisen hemmets hjälte.

Läs mer »