frisk luft borde vara självklart.

Att bra ventilation är bra för hälsan, både för dig och ditt hus. Otäta ventilationskanaler är till exempel en av de vanligaste orsakerna till att lukt och fukt sprider sig. Genom att investera i NSP Relining ventilationsrör i den murade kanalen till kök och/eller badrum får du bort lukterna. Och med NSP Sealing får du fram luften till sista donet i systemet på ett energieffektivt sätt.

NSP Ventilationssystem – för friskare luft inomhus!

Nordiska Skorstensprodukter lanserade världens första böjliga insatsrör för kanaltätning redan 1964. Med kvalitet, hållbarhet och säkerhet i fokus har vi sedan dess hela tiden utvecklat och förfinat vårt erbjudande. I NSP Ventilationssystem ingår idag  –  förutom relining,  AEROSEAL (framtidens tätningssystem -sealing) och SAFEVENT imkanalsystem – böjliga insatsrör, anslutningsrör och innovativa tillbehör för både industrilokaler och privatbostäder. 

Relining

Utifrån dina erfarenheter och behov som montör

Den låga LCC-kostnaden för fastighetsägare som det innebär att återskapa en fungerande ventilation, i läckande murade kanaler med självdrag, genom relining med syrafast rostfria böjbara rör är välkänt sedan årtionden. Vad som inte är känt är att vi har vidareutvecklat vårt produktsortiment utifrån den erfarenhet som ni montörer delat med er av till oss när det kommer till vilka extrema mekaniska påfrestningar som kan förekomma vid montage.

 

NSP HARDFLEX​

NSP HardFlex bygger på de erfarenheter som ni montörer givit oss om vilka extrema mekaniska påfrestningar montagemomentet kan ge på ett böjligt rör. Okontrollerbara vridningar och komprimering är helt naturligt vid montagetillfället och kan i värsta fall resultera i att rör går sönder vid montaget. Därför har vi uppfunnit och utvecklat en ny teknik för att tillverka det böjliga röret. Tekniken ger röret en trippellåsning och unik hållbarhet.

FYRA GÅNGER SÅ STARKT!    

Röret har en extrem styrka som är upp till fyra gånger starkare än vad som var möjligt att uppnå med tidigare böjbara rör av sk. enlagers konstruktion, och detta utan att ge avkall på flexibilitet och smidighet. Vid utförda deformationsprov i vårt testlabb bibehåller röret ändå sin föreskrivna täthet.

nsp ekonomi vent

Det är inte alltid budgeten tillåter annat än en enklare produkt. Därför tog vi fram NSP Ekonomi Vent  – ett insatsrör för de tillfällena då du prioriterar en enklare produkt med lägre kostnad, och där normala montageegenskaper och prestanda duger gott. 

Idag är NSP Ekonomi Vent marknadens mest välbeprövade reliningsprodukt. 

sealing

Att återskapa eller öka befintlig täthetsklass i plåtkanaler och murverk utan ingrepp i konstruktion och byggnadsdelar låter nästa för bra för att kunna vara sant. Men med en helt ny teknik – Aeroseal – kan vi faktiskt göra det. Med en luftburen tätningsteknik kan vi identifiera var hål och spalter upp till 1,5 cm finns och bara just där tätas läckaget automatiskt. Vill du veta mer ta kontakt med Ulf Johnson på 0706-65 99 91 eller mail

Aeroseal

Framtidens tätningssystem -sealing är här! 

Aeroseal är en världsunik teknik för tätning från insidan av redan installerad luftkanalsystem. Den patenterade Aeroseal-processen erbjuder ett snabbt och effektivt sätt att täta luftkanalsystem så att den erforderliga lufttäthetsklassen, eller en energieffektivisering uppnås – utan dyra ingrepp i system och byggnad!

Brandsäkert imkanalsystem

Safevent

SafeVent är ett brandsäkert imkanalsystem för restaurang och storkök som är specialdesignat för att vara enkelt att arbeta med – en smidig skarvteknik och andra smarta detaljer gör SafeVent unikt snabbmonterad. SafeVent bygger på säker skorstensteknik och klarar därför de höga temperaturer som kan uppstå vid en brand. SafeVent finns både i isolerat och oisolerat utförande. Modulerna är kompakta och lätta och därför enkla att transportera, hantera och installera. 

vinddriven ventilation

ventilatorer

Att låta vinden göra jobbet är både smart och varaktigt. Vi har ett sortiment av vinddrivna ventilatorer som ökar genomflödet i kanalsystemen på ett naturligt sätt utan tillförd energi. På samma sätt låter vi vinden reducera störande omgivnings ljud som kan ledas ner i kanalsystem.

ventilationsdon

NSP VENTILATIONSDON

I vårt sortiment av övergångar och reduktioner hittar du storlekar och utföranden som inte andra har eftersom vi anpassat vårt utbud efter praktiska behov hos våra kunder istället för olika standarder. Hittar du inte det du behöver – fråga oss så tillverkar vi det. Inga problem. 

Tally-ho! Just nu får du 2500 kr rabatt på eleganta och effektiva vedspisen Arc-5 från brittiska Charnwood. Med rena linjer och hög prestanda kommer Arc-5 att ge dig både mys och värme under kalla vinterdagar. Finns på lager för omgående leverans! (Erbjudandet gäller fram till och med 30 september 2023.)