Du är våra uppfinningars moder.

För att hela tiden kunna leva upp till vårt löfte om säkerhet, hållbarhet och kvalitet in i minsta detalj har vi alltid gått vår egen väg. Med egen forskning och ett eget testlaboratorium har vi kunnat lansera nya tekniska lösningar nästan varje år – sedan 1964. Idag erbjuder vi marknadens mest framtidssäkra, hållbara och innovativa luft-, värme- och ventilationslösningar.

Och skulle du mot förmodan inte hitta det du behöver så uppfinner vi det. Inga problem. 

För smarta hus med självdrag

Det pratas mycket om att elda miljövänligt – och därför utvecklade vi en Modulex Ecosafe som speciellt anpassad för hus med självdragsventilation. Det här är en modul som inte bara optimerar förbränningen och sänker bränsleförbrukningen med ca 20%, utan Modulex Ecosafe minskar även utsläpp, ökar brandsäkerheten och gör det enklare för dig att tända brasan. 

Att reparera otäta skorstenar
har alltid varit svårt.

Men det hindrade inte skorstenspionjären Arvid Johnson. Han åkte till England och hämtade inspiration från bilindustrins ventilationsrör som gick att böja hur som helst. Arvid ökade storleken och bytte materialet på rören. Därmed hade han utvecklat marknadens första godkända, flexibla och säkra rör att laga sina kunders skorstenar med. 

Och på den vägen är det.  

Det var på 60-talet som Arvid revolutionerade branschen och även om Arvid nu är borta, lever hans anda kvar i företaget. Vi fortsätter att hitta nya, säkra och smarta lösningar på praktiska problem och idag är vi en marknadsledande grossist av väldesignade eldstäder, eldstadsrelaterade tillbehör och skorstenar. 

Skorstenshögskolan

Att dela med oss av vår erfarenhet och kunskap
är självklart och därför startade vi och driver
Skorstenshögskolan – ett sätt för oss att
utbilda branschen. 

Ett revolutionerande regnskydd som gav norskarna bra drag! 

När våra kunder i Norge hade problem med att deras regnskydd på skorstenarna gjorde så att draget försvann vid hård vind, såg vi det som en spännande nöt att knäcka. Resultatet blev ett unikt regnskydd med inbyggd dragförstärkare som både ökar draget i skorstenen och skyddar mot inträngande regn. 

Termiskt skydd 

Vårt termiska skydd hindrar vindisolering från att ligga mot skorstenens utsida och skapar samtidigt en luftning av större delen av skorstenen. Vårt termiska skydd ska du använda om du har ett passivhus och för installationer med temperaturklass 600° C. 

nordens första fristående skorstenslabb 

Säkerhet och kvalitet har varit en självklarhet för oss sedan starten 1964. Det är också därför som vi byggde Nordens första fristående skorstenslabb för att kunna forska och testa innovationer och produkter enligt gällande EU-normer.

Tally-ho! Just nu får du 2500 kr rabatt på eleganta och effektiva vedspisen Arc-5 från brittiska Charnwood. Med rena linjer och hög prestanda kommer Arc-5 att ge dig både mys och värme under kalla vinterdagar. Finns på lager för omgående leverans! (Erbjudandet gäller fram till och med 30 september 2023.)