brygga_booster
ULF JOHNSON

ULF JOHNSON

Livsnjutning deluxe med Modulex Sauna Booster
Frågar du oss så hör bastu ihop med grillat. Det ena förhöjer helt enkelt upplevelsen av det andra. Vi på NSPAB är bastuälskare sen barnsben och därför är det inte så märkligt att vi uppfunnit en skorstensmodul – Modulex Sauna Booster – som förhöjer bastuupplevelsen till max. Låt oss få berätta om hur vår Sauna Booster fungerar. (Vi bjuder även på ett grilltips).

Ordet bastu är en förkortning av badstuga och finska språkets största låneord till andra språk. Förr i tiden användes bastun i första hand för att bli ren, men idag vet både du och vi att bastun mer är en plats för avkoppling och njutning. Finns det något härligare än värmen och ångan med fräset från stenarna och den karaktäristiska doften som väcker minnen? Och sen ett svalkande dopp.

Maxa effekten av din bastuupplevelse

Modulex Sauna Booster är vårt senaste tillskott där du helt enkelt fyller skorstenen med bastusten och därmed får en förlängning på stenbädden och 20 kg mer värmeackumulerande sten. Som namnet avslöjar ger Sauna Booster en ökad effekt på din bastuupplevelse, både vad gäller värme och design. Och som vanligt har vi inte kompromissat med säkerheten. Det 1 mm tjocka rökgasröret är konstruerat i syrafast, rostfritt L60-stål som tål både temperaturerna och syrorna från vedeldning. Modulex Bastuskorsten är CE-märkt för högsta temperaturklass T600°.

Unna dig själv och familjen en höstpresent

Vill du veta mer om Modulex Sauna Booster är du välkommen att höra av dig till oss. Prata med Alicia eller Filip. (kontaktuppgifter finns nedan) Och vill du köpa en egen bastuförhöjare redan nu kan du göra det direkt på Bauhaus. 

Världens godaste bastutilltugg

Förutom att bada bastu har du möjlighet att med enkla medel fixa till en ny dimension i bastubadet. Utnyttja tiden i bastun och värmen i bastustenen till att tillaga aluminiumknyten med vad du själv gillar tex. grillkorv eller grönsaker. Förutom att det smakar ljuvligt efter badet bjuder tilltuggen även på fantastiska dofter. Gör i ordning dina ”knyten” och lägg dem sedan direkt på bastustenen. Basta sedan som vanligt. Tänk på att tillagningstiden blir lite förlängd, men vem har bråttom i bastun?

Vill du prata mer om Bastu Boostern eller lägga en beställning?

Fler artiklar
NSPAB Artiklar

Hur får du nytt liv i gammal ventilation?

Enligt oss på NSPAB, med över en miljon meter relinade kanaler i Sverige sedan 80-talet, är relining med böjbara rör den mest beprövade, säkraste och effektiva metoden för att återskapa täthet och funktion i befintliga kanalsystem samt uppgradera äldre ventilationssystem till modern standard.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Säkerhet är ingen smal sak

På NSP älskar vi utmaningar och när våra kunder efterfrågade en smalare skorsten, utan markerade skarvar och låsband, utvecklade vi Modul One – en slimmad skorstensmodul i skorstenssystemet Modulex, som passar alla CE-märkta eldstäder. Förutom en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet i Modul One, vilket innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Effektiv stubintråd eller brandsäker imkanal?

Ofta är det imkanalen som avgör om en restaurangbrand sprider sig. Även om det finns regler för hur ofta restauranger och storkök ska rengöra sina imkanaler vet både vi och du att det bara tar någon vecka innan kanalen är täckt invändigt med brandfarligt fett igen. Börjar det då brinna fungerar en otät kanal med fettimpregnerad utanpåliggande isolering som en stubintråd och branden kan sprider sig blixtsnabbt utanför brandcellen. Och då kan vad som helst hända även utanför den tänkta brandcellen

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Snål eldning inte bra för miljön eller grannsämjan

I samband med att både energikostnaderna och kostnaden för ved går upp är risken överhängande att många av oss försöker optimera vår eldning i braskaminen. Inga konstigheter. Men hur får man ut så mycket värme av sin eldstad som möjligt, utan att riskera rökutveckling med giftiga ämnen eller i värsta fall en skorstensbrand?

Läs mer »
NSPAB Artiklar

En vedeldad räddare i nöden vid elavbrott

Skönare värme än den från en kamin eller vedeldad spis finns knappast. Vedvärmen, doften av brinnande klabbar och spraket från brasan sprider en känsla av mys och trygghet. Och det är just det – vid långvarigt strömavbrott, eller vansinneshöga elpriser under vinterhalvåret, blir vedspisen hemmets hjälte.

Läs mer »

Tally-ho! Just nu får du 2500 kr rabatt på eleganta och effektiva vedspisen Arc-5 från brittiska Charnwood. Med rena linjer och hög prestanda kommer Arc-5 att ge dig både mys och värme under kalla vinterdagar. Finns på lager för omgående leverans! (Erbjudandet gäller fram till och med 30 september 2023.)