tryggare (eller snyggare) kan ingen vara.

vilken väg vill du att din skorsten ska ta?

Tack vara flexibiliteten i vårt skorstenssystem väljer du själv vilken väg skorstenen ska ta – genom vinden, övervåningen eller via ytterväggen upp över taket. Att du har den valmöjligheten gör också att du kan placera din eldstad precis var du vill – mot innervägg eller yttervägg. Eller varför inte mitt i rummet? Modulex är designat för att passa alla. Det unika modulsystemet ger dig möjlighet till en skräddarsydd lösning in i minsta detalj. Du kan till och med få din skorsten i vilken färg du vill (inom RAL-skalan). Varför inte en röd? Den enda förutsättningen som krävs är att din kamin, kakelugn eller panna ger en rökgastemperatur på högst 600 grader. 

30 års materialgaranti

Vi vågar påstå att inget annat modulsystem erbjuder samma säkerhet. Vi är också den enda tillverkaren som ger dig 30 års materialgaranti.  Läs om alla våra garantier här…

Nyhet! Modul One

säkerhet är ingen smal sak.

På NSP älskar vi utmaningar och när våra kunder efterfrågade en smalare skorsten, utan markerade skarvar och låsband, utvecklade vi Modul One – en slimmad skorsten som passar alla CE-märkta eldstäder. Förutom en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet i Modul One, vilket innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel. 

Med ett smart kopplingsstycke går det att ansluta Modul One till eldstäder med röranslutningar på både 125 och 150 mm. Och naturligtvis är Modul One fullt kompatibelt med övriga Modulex skorstensystem så behöver du en skorsten med sidodragning är det inga problem.  

Eftersom Modul One består av endast en rak längd, som går att kapa vid behov, kan du enkelt själv räkna ut vad din skorsten kommer att kosta. Dimensionen är vad den är och modulens byggmått är 1135 mm. Frågan är bara hur många moduler du behöver. Enklare än så blir det knappast. 

Skorstenens termiska skydd är det som vi vägrar göra tunnare – även om så standarden tillåter och kraven på nätt design önskas. Vår envishet gör att både du och vi kan sova gott om natten eftersom vi vet att det inte finns någon risk för överhettning. Sa vi att Modul Ones utvändiga dimension är 25 cm och att avståndskravet från brännbar byggnadsdel är endast 5 cm? 

Prisexempel  

Modul One paket
I prisexemplen ingår: 

 • 1 st startmodul Ø 130  alt 150 mm (anges vid beställning)
 • Modul One-moduler (antal enligt vald längd, svart färg) 
 • 1 patron brandtätningsmassa 

 

Längd

Pris inkl moms

3550 mm

13578:-

4685 mm

17754:-

5820 mm

21930:-

6955 mm

26106:-

8090 mm

30283:-

Tillbehör (ingår ej i prisexemplet ovan)

Artnr

Benämning

Pris inklusive moms

H22U130 SV

Svart skorstenshuv Universal för takvinklar mellan 10-45 °

6525:-

H22U130 R

Röd skorstenshuv Universal för takvinklar mellan 10-45 °

7114:-

MGD

Förlängnings-gummiduk till takhuv inkl klisterremsa för infästning på huv

369:-

MTNO

Diffusionsspärr, självhäftande gummiduk

414:-

M29130-60

Innertaksplåt för plant innertak 

501:-

M29A130-60 V

Innertaksplåt för vinklat innertak, 5-25 °

520:-

M29B130-60 V

Innertaksplåt för vinklat innertak, 26-45 °

554:-

M35L130-60

Adapter Modul One – Modulex 130-60

963:-

M32130-60

Viktavlastande bärplatta

746:-

(Med reservation för prisändringar.)

En del av inredningen

Din eldstad och skorsten måste såklart vara snygga ihop. Ibland kan en grov skorsten bli allt för dominant. Därför väljer många en halvisolerad skorsten. Modulex finns även i ett utförande med inbyggd tilluftskanal – Modulex Air. Du kan välja mellan två varianter – en där tilluften följer med ända ner till din eldstad och en unik lösning där tilluften leds via en infälld kanal i väggen bakom. 

Vilken färg föredrar du?

Vill du ha ett diskret utseende eller vore det roligare med något som fångar blicken? Du kan få Modulex i vilken färg du vill inom RAL färgsystem. Varför inte en röd? 

Lätt att kombinera och montera

Modulex är ett heltäckande modulsystem. Alla tillbehör och anslutningsdetaljer är designade för att enkelt kunna kombineras och monteras ihop till en skorsten som passar just ditt hus. Den genomtänkta konstruktionen gör att Modulex är enkelt och snabbt att montera. 

Vill du hjälp med pris eller vill du veta mer?

Behöver du läsa på lite mer så kan du ladda ner Modulex-katalogen 2021, där finns allt samlat. Vill du ha hjälp att räkna på kostnader och lösningar, fråga i din expertbutik, eller låt oss räkna ut det optimala skorstenssystemet åt dig.

Vilken färg föredrar du?

Vill du ha ett diskret utseende eller vore det roligare med något som fångar blicken? Du kan få Modulex i vilken färg du vill inom RAL färgsystem. Varför inte en röd? 

Modulex bygger på vår mer än 50-åriga erfarenhet av att utveckla skorstenar som klarar nordiskt klimat, nordiska bränslen och det tuffa nordiska sättet att elda i en eldstad.

Modulex finns i 34 olika varianter, längder, vinklar, dimensioner och krökar, så att du kan placera din eldstad där den passar bäst.

Lätt att kombinera och montera
Modulex är ett heltäckande modulsystem. Alla tillbehör och anslutningsdetaljer är designade för att enkelt kunna kombineras och monteras ihop till en skorsten som passar just ditt hus. Den genomtänkta konstruktionen gör att Modulex är enkelt och snabbt att montera.

För oss är det viktigt att design och säkerhet går hand i hand. Därför utvecklade vi XXL Designstart med upp till 2160 mm bygglängd och utan låsband eller synliga skarvar. Finns i halvisolerat utförande.

Sa’ vi flexibilitet? Modulex passar till alla typer av eldstäder. Även de vi själva inte levererar.

designad med inbyggd luftkanal

Förr när husen var otäta fick kaminerna den luft som behövdes från rummet. Idag bygger vi tätare hus och därför måste en braskamin få sin förbränningsluft direkt utifrån. Allra helst ska den luften också vara förvärmd för att öka verkningsgraden. Modulex Air är en skorsten med inbyggd luftkanal, vilket gör att luften utifrån värms upp när den sugs ner i skorstenen. Modulex Air finns även i ett utförande som ger dig en större frihet att placera din nya eldstad var du vill. 

Mitt i rummet med luftkanalen i skorstenen

Vill du att din eldstad ska vara en inredningsmöbel som verkligen tar plats finns möjligheten att placera den mitt i rummet. Och då är det luftkanal inbyggd i själva skorstenen som gäller. Med vårt unika modulsystem kan du skräddarsy installationen in i minsta detalj – anpassat efter dina krav, ditt hem och dina drömmar. Den enda förutsättningen är att din eldstad ger en rökgastemperatur på högst 450 grader.

Mot väggen med luftkanalen inbyggd bakom kaminen

Planerar du att placera eldstaden mot en vägg föreslår vi att du satsar på en Modulex Air designinstallation med luftkanalen inbyggd bakom kaminen. Då kan du välja en halvisolerad skorsten som ger ett slankare intryck eftersom den har samma dimensioner som ett vanligt skorstenssystem utan tilluftskanal. Du kan också välja en skarvlös design upp till 2160 mm. Däremot är kravet att du placerar din eldstad just mot en vägg.

för smarta hus med självdrag

Det pratas mycket om att elda miljövänligt – och därför utvecklade vi Modulex Ecosafe som är speciellt anpassad för hus med självdragsventilation. Det här är en modul som inte bara optimerar förbränningen och sänker bränsleförbrukningen med ca 20%, utan Modulex Ecosafe minskar även utsläpp, ökar brandsäkerheten och gör det enklare för dig att tända brasan. 

 • Konstant luftflöde
 • Optimal förbränning
 • Lägre rökgastemeratur
 • Ingen risk för accelererande
  förbränning
 • Enklare tändning
 • Lägre bränsleförbrukning
 • Enklare för sotaren

jämnare och skönare bastuvärme.

Finns det något mer välgörande för både kropp och själ än att bada vedeldad bastu? Att verkligen svettas ordentligt för att sedan kasta sig i vattnet och bli rejält uppfriskad är för många det bästa som finns. Eftersom en bastukamin oftast eldas mycket hårdare, och med höga temperaturer under lång tid, ställer det betydligt högre krav på hur skorstenen är konstruerad. 

Inga kompromisser

När vi utvecklade vårt egen bastuskorsten kompromissade vi inte med säkerheten. Det 1 mm tjocka rökgasröret är konstruerat i syrafast, rostfritt L60-stål som tål både temperaturerna och syrorna från vedeldning. Modulex Bastuskorsten är CE-märkt för högsta temperaturklass T600°. 

Nyhet! Sauna booster

Sauna Booster är vårt senaste tillskott där du helt enkelt fyller skorstenen med bastusten och därmed får en förlängning på stenbädden. Som namnet avslöjar ger Sauna Booster en ökad effekt på din bastuupplevelse, både vad gäller värme och design.

Inga kompromisser

När vi utvecklade vårt egen bastuskorsten kompromissade vi inte med säkerheten. Det 1 mm tjocka rökgasröret är konstruerat i syrafast, rostfritt L60-stål som tål både temperaturerna och syrorna från vedeldning. Modulex Bastuskorsten är CE-märkt för högsta temperaturklass T600°. 

Pellets för miljön och för pengarna

Att värma upp sitt hem med pellets är betydligt billigare än både fjärrvärme och direktverkande el. I de flesta fall är det till och med mer ekonomiskt än bergvärme. Att det dessutom oftast är bättre för miljön gör inte saken sämre.

Pelletseldning kräver en bra rökkanal

Det är alltid rökkanalen som avgör hur bra din anläggning fungerar. Den ska skapa rätt undertryck, leda bort rökgaserna effektivt samt motstå soteld. Och självklart fungera år
efter år – med minimal tillsyn. 

Pellets och ved är inte sak samma

Att elda med pellets är inte det samma som att elda med ved. Förbränningstekniken är
helt enkelt annorlunda och mer teknikstyrd. När du investerar i pelletsteknik gör du därför klokt i att även investera i en skorsten som är anpassad efter den nya tekniken. 

Bak- eller toppansluten? 

Modulex Pelletsskorsten finns i två utföranden – för bakanslutning och för toppanslutning. Oavsett, får du en säker, snygg och välisolerad skorstenslösning. Addera också med fördel
till vår takhuv designad för nordiskt klimat. 

Tally-ho! Just nu får du 2500 kr rabatt på eleganta och effektiva vedspisen Arc-5 från brittiska Charnwood. Med rena linjer och hög prestanda kommer Arc-5 att ge dig både mys och värme under kalla vinterdagar. Finns på lager för omgående leverans! (Erbjudandet gäller fram till och med 30 september 2023.)