Garantier

Konsumentskydd

kundfokus

Du har som konsument självklart alla de rättigheter som Konsumentköplagen ger.

Vi har en kundvänlig attityd till reklamationer och ser varje reklamation som ett sätt att göra vår verksamhet ännu bättre.

Tänk dock på att en reklamation alltid ska göras till den installatör eller den butik där varan eller tjänsten är köpt. Vid varje reklamation gör vi en reklamationsutredning som tar reda på vad som har hänt och vem som är ansvarig.

Garantier pellets och braskaminer

Etos 37

För garanti på våra braskaminer och pelletskaminer se respektive modell.

Garantier skorsten och insatsrör

garantinsp1

30 års materialgaranti på skorsten och insatsrör

1964 började muraren Arvid Johnson täta läckande skorstenar med hjälp av flexibla insatsrör. Sedan dess har hans familjeföretag Nordiska Skorstensprodukter (NSP) varit ledande inom skorstensreparationer och skorstensbygge. Alla de innovationer som NSP lanserat har byggt på praktiska erfarenheter och kunskap om hur svenskarna eldar, vilka bränslen man använder och hur pannor och eldstäder är installerade.

Vi kan ge 30 års materialgaranti med gott samvete. För vi vet att de håller

Det är därför som NSP via sina installatörer och återförsäljare kan ge kunderna marknadens starkaste garantipaket, helt utan konkurrens på den svenska marknaden. Att välja NSP betyder trygghet och säkerhet, både på kort och lång sikt.

Våra garantier bygger på nära 50 års erfarenhet av svenska bränslen, svenska eldstäder och svensk eldningstradition.

30 års materialgaranti gäller produkterna:

* Skorstenssytem Modulex
* Böjbara insatsrör NSP Superflex, Slätex
Ovalex, Ovalex DS, Cromaflex, Cromaflex SL
* NSP Ekonomi Ventilation

Ladda ned Garantibevis

arvid

50 års erfarenhet

Den som arbetat i nästan 50 år med skorstensreparationer och skorstenar och tätat över 1 miljon meter kanal har lärt sig ett och annat på vägen. Till exempel vilka krav som svenska bränslen, svenska eldstäder och svensk eldningstradition ställer på skorstenen.

Det här är bakgrunden till att vi nu kan lämna 30 års materialgaranti på Modulex skorsten

Garantin ersätter felaktiga produkter eller systemdetaljer med ny ersättningsprodukt eller systemdetalj.

trygghetspaket

Lägg till trygghetspaket

Grunden i vår garanti är materialgarantin. Den ger dig som kund en ny, felfri produkt. Det kan dock finnas tillfällen då en felaktig produkt orsakar mer eller mindre kostnadskrävande följdskador. För att våra kunder ska kunna ha ett fullgott skydd även i dessa fall skapade vi NSP Trygghetspaket, ett skydd som följer fastigheten. Försäkringsskydd för följdskador i fastigheten, upp till 10 miljoner per objekt

Det innebär:

  • Demontering av felaktig
  • Produktersättningsprodukt
  • Montering av ny produkt

Du tecknar NSP Trygghetspaket i samband med köp av produkter från NSP. Kostnaden beror på hur länge du vill att skyddet ska gälla. Om produkten ingår i ett arbete – reparation eller nybyggnad – som du köpt av installatör ansluten till Sveriges Skorstenshantverkares Förening (SSHF), ingår NSP Trygghetspaket alltid utan kostnad.

Ladda ned Trygghetspaketsbevis