Modulex Bastuskorsten

Det vedeldade bastubadet helt andra krav på en säker och pålitlig skorsten. Eftersom det är mysigt att bada bastu blir eldningen ofta utdragen under lång tid med höga temperaturer som följd och det inbjuder att fylla på ännu mer ved än vad som behövs.

Modulex bastuskorstenen består av moduler som skjuts ihop med omlottskarvning. De isolerade delarnas yttermantel låses ihop med stabila låsband som håller ihop yttermanteln och hindrar den från att sträcka ut sig under upphettning. Skorstenen blir både stabil och har täta skarvar trots temperaturrörelser i materialet och bastubadets alla yttre påfrestningar.

Modulex bastuskorsten finns att köpa i ett startpaket som ger 2,5 meter skorsten för toppmontage och kan kompletteras med extra längdmoduler efter behov. Oisolerade anslutningsrör kan kapas efter önskad längd och isolerade rör kan förlängas med antingen 0,5 eller 1,0 meters moduler  – enkelt, snabbt och lätt!

 

 

Beskrivning

Skorstenen är tillverkad för toppanslutning av bastukamin.

Material: rökgasrör i 1 mm tjockt syrafast rostfritt L60 stål, yttermantel i rostfritt stål.
Färg: blankpolerat rostfritt stål.

Mått: Moduler på 0,65 m och 1 m. Bastupaketet ger ca 2,5 m skorsten. Rökgasröret är 115 mm invändigt. Isolerade moduler är isolerade med 60 mm isolering.

CE-märkt: T600-N1-Vm-L60100-50G

Materialgaranti: 10 år (avståndskrav till brännbar byggnadsdel: isolerade moduler 50 mm, oisolerade moduler 400 mm)

Komplettera med takhuv eller gummitakstos

Komplettera gärna bastuskorstenen med en takhuv i svartlackerad stålplåt som är utvecklad för vårt nordiska klimat. Huven har en max höjd på 1500 mm
och är öppningsbar vid sotning. För dig som vill ha en rund skorsten ovan tak väljs en gummitakstos.

Grundpaket Bastuskorsten. Art.nr: GPK-BA
Takhuvspaket. Art.nr: M22B
Gummitakstos. Art.nr: M20G

 

Teknikbroschyr Modulex 2021

Download

Tally-ho! Just nu får du 2500 kr rabatt på eleganta och effektiva vedspisen Arc-5 från brittiska Charnwood. Med rena linjer och hög prestanda kommer Arc-5 att ge dig både mys och värme under kalla vinterdagar. Finns på lager för omgående leverans! (Erbjudandet gäller fram till och med 30 september 2023.)