Modulex Pelletsskorsten

nordiska skorstensprodukter

PELLETS FÖR MILJÖN OCH FÖR PENGARNA

Att värma upp sitt hem med pellets är betydligt billigare än både fjärrvärme och direktverkande el. I de flesta fall är det till och med mer ekonomiskt än bergvärme. Att det dessutom oftast är bättre för miljön gör inte saken sämre. Modulex pelletsskorsten är specialutvecklad för pelletseldning och passar alla typer av anslutningar (topp-, bak- eller sidoanslutning). Med Modulex pelletsskorsten får du en säker, välisolerad och snygg skorstenslösning som klarar av att dra ut rökgaser, även vid strömavbrott.

Komplettera med takhuv

Komplettera gärna pelletsskorstenen med en takhuv i svartlackerad stålplåt som är utvecklad för vårt nordiska klimat. Huven har en max höjd på 1500 mm
och är öppningsbar vid sotning.

Grundpaket Toppanslutning. Art.nr: GPK-PT
Grundpaket Bakanslutning. Art.nr: GPK-PB
Takhuvspaket. Art.nr: M22P

PELLETSELDNING KRÄVER EN BRA RÖKKANAL

Det är alltid rökkanalen som avgör hur bra din anläggning fungerar. Den ska skapa rätt undertryck, leda bort rökgaserna effektivt samt motstå soteld. Och självklart fungera år efter år – med minimal tillsyn. 

PELLETS OCH VED ÄR INTE SAK SAMMA

Att elda med pellets är inte det samma som att elda med ved. Förbränningstekniken är helt enkelt annorlunda och mer teknikstyrd. När du investerar i pelletsteknik gör du därför klokt i att även investera i en skorsten som är anpassad efter den nya tekniken. 

Teknisk information

Modulex Pelletsskorsten finns i 2 olika grundpaket: toppanslutet eller bakanslutet. Både paketen ger ca 5 meter skorsten. Går att komplettera med raka moduler i längderna 25, 33, 50 eller 100 cm. Behöver skorstenen sidodras så går det, men tänk på att pelletseldning är känsligare för stora skorstensvariationer.

Ladda ner material

du kanske också är intresserad av

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER

Sök

NORDISKA SKORSTENSPRODUKTER