Ordet bastu är en förkortning av badstuga och finska språkets största låneord till andra språk. Förr i tiden användes bastun i första hand för att bli ren, men idag vet både du och vi att bastun mer är en plats för avkoppling och njutning. Finns det något härligare än värmen och ångan med fräset från stenarna och den karaktäristiska doften som väcker minnen? Och sen ett svalkande dopp.

Maxa effekten av din bastuupplevelse

Modulex Sauna Booster är vårt senaste tillskott där du helt enkelt fyller skorstenen med bastusten och därmed får en förlängning på stenbädden och 20 kg mer värmeackumulerande sten. Som namnet avslöjar ger Sauna Booster en ökad effekt på din bastuupplevelse, både vad gäller värme och design. Och som vanligt har vi inte kompromissat med säkerheten. Det 1 mm tjocka rökgasröret är konstruerat i syrafast, rostfritt L60-stål som tål både temperaturerna och syrorna från vedeldning. Modulex Bastuskorsten är CE-märkt för högsta temperaturklass T600°.

Världens godaste bastutilltugg

Förutom att bada bastu har du möjlighet att med enkla medel fixa till en ny dimension i bastubadet. Utnyttja tiden i bastun och värmen i bastustenen till att tillaga aluminiumknyten med vad du själv gillar tex. grillkorv eller grönsaker. Förutom att det smakar ljuvligt efter badet bjuder tilltuggen även på fantastiska dofter. Gör i ordning dina ”knyten” och lägg dem sedan direkt på bastustenen. Basta sedan som vanligt. Tänk på att tillagningstiden blir lite förlängd, men vem har bråttom i bastun?

Unna dig själv och familjen en höstpresent

Vill du veta mer om Modulex Sauna Booster är du välkommen att höra av dig till oss.