Bild_relining
ULF JOHNSON

ULF JOHNSON

Hur får du nytt liv i gammal ventilation?
Enligt oss på NSPAB, med över en miljon meter relinade kanaler i Sverige sedan 80-talet, är relining med böjbara rör den mest beprövade, säkraste och effektiva metoden för att återskapa täthet och funktion i befintliga kanalsystem samt uppgradera äldre ventilationssystem till modern standard.

En del kallar det low-tech, men vi anser att det är funktionellt. Att utföra relining med våra böjbara rör kräver inga unika maskiner eller specialutbildad personal. Du placerar helt enkelt röret i den befintliga kanalen och avslutar i ändarna med standardiserade ventilationsdon inomhus och rostfria toppbeslag ovan taket. Inga konstigheter.

Marknadens lägsta LCC med vårt tuffaste rör

Med vårt mest hållbara böjbara rör, Hardflex, tillverkat i syrafast rostfritt 316-stål, tar vi relining till en helt ny nivå. Efter att ha utsatt Hardflex för tuffa laboratorietester vågar vi påstå att det är extremt hållbart, vilket gör att vi kan erbjuda en materialgaranti på hela 30 år. För dig innebär det ett flexibelt och smidigt rör som är fyra gånger starkare än tidigare böjbara rör med enlagerskonstruktion. Att utföra relining med HardFlex ger också en oslagbar återbetalning och marknadens lägsta LCC-kostnad (livscykelkostnad). Dessutom är materialet 100 % återvinningsbart, vilket är fördelaktigt ur ett miljöperspektiv.

Läs mer om hur vi verkligen försökte förstöra Hardflex 

Marknadens mest välbeprövade reliningprodukt

NSP Ekonomi Vent är vårt böjbara rör tillverkat i rostfritt 304-stål och passar när kostnad är viktigare än mekanisk prestanda och optimal livslängd. NSP Ekonomi Vent är 100 % återvinningsbart och har en normal hållbarhet. Liksom med Hardflex är LCC-kostnaden låg.

Några exempel på fördelar med relining

  1. Mer kostnadseffektivt
    Relining av ventilationsrör är mer kostnadseffektivt än att byta ut hela ventilationssystemet. Man tar ingen ny boyta i anspråk utan utnyttjar den plats som redan finns för ventilationen. Med böjbara rör blir även framtida rengöring och underhåll av ventilationskanalerna enklare.
  2. Lägre driftkostnader
    Förutom att installationen löser problem som matos i trapphus och fukt i badrum, innebär täta kanalsystem även betydligt lägre energikostnader och en längre livslängd för systemets fläktutrustning.

Vill du prata mer om relining eller lägga en beställning?

Fler artiklar
NSPAB Artiklar

Livsnjutning deluxe med Modulex Sauna Booster

Frågar du oss så hör bastu ihop med grillat. Det ena förhöjer helt enkelt upplevelsen av det andra. Vi på NSPAB är bastuälskare sen barnsben och därför är det inte så märkligt att vi uppfunnit en skorstensmodul – Modulex Sauna Booster – som förhöjer bastuupplevelsen till max. Låt oss få berätta om hur vår Sauna Booster fungerar. (Vi bjuder även på ett grilltips).

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Säkerhet är ingen smal sak

På NSP älskar vi utmaningar och när våra kunder efterfrågade en smalare skorsten, utan markerade skarvar och låsband, utvecklade vi Modul One – en slimmad skorstensmodul i skorstenssystemet Modulex, som passar alla CE-märkta eldstäder. Förutom en nättare design med en utvändig dimension på bara 25 cm har vi även byggt in extra säkerhet i Modul One, vilket innebär att du kan placera din skorsten så nära som 5 cm från brännbar byggnadsdel.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Effektiv stubintråd eller brandsäker imkanal?

Ofta är det imkanalen som avgör om en restaurangbrand sprider sig. Även om det finns regler för hur ofta restauranger och storkök ska rengöra sina imkanaler vet både vi och du att det bara tar någon vecka innan kanalen är täckt invändigt med brandfarligt fett igen. Börjar det då brinna fungerar en otät kanal med fettimpregnerad utanpåliggande isolering som en stubintråd och branden kan sprider sig blixtsnabbt utanför brandcellen. Och då kan vad som helst hända även utanför den tänkta brandcellen

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Snål eldning inte bra för miljön eller grannsämjan

I samband med att både energikostnaderna och kostnaden för ved går upp är risken överhängande att många av oss försöker optimera vår eldning i braskaminen. Inga konstigheter. Men hur får man ut så mycket värme av sin eldstad som möjligt, utan att riskera rökutveckling med giftiga ämnen eller i värsta fall en skorstensbrand?

Läs mer »
NSPAB Artiklar

En vedeldad räddare i nöden vid elavbrott

Skönare värme än den från en kamin eller vedeldad spis finns knappast. Vedvärmen, doften av brinnande klabbar och spraket från brasan sprider en känsla av mys och trygghet. Och det är just det – vid långvarigt strömavbrott, eller vansinneshöga elpriser under vinterhalvåret, blir vedspisen hemmets hjälte.

Läs mer »

Tally-ho! Just nu får du 2500 kr rabatt på eleganta och effektiva vedspisen Arc-5 från brittiska Charnwood. Med rena linjer och hög prestanda kommer Arc-5 att ge dig både mys och värme under kalla vinterdagar. Finns på lager för omgående leverans! (Erbjudandet gäller fram till och med 30 september 2023.)