Undestroyable
ULF JOHNSON

ULF JOHNSON

Det oförstörbara röret!
Vi har verkligen försökt att deformera NSP HARDFLEX. I vårt laboratorium sätter vi alla våra produkter på prov, så även med det här röret. Vi försökte på alla sätt att deformera NSP HARDFLEX så att det sprack, gick itu eller kollapsade. På bilden ser du resultatet. Eller inte. Efter att vi använt maximal vridstyrka så förblev teströret tätt och gick att montera.

NSP HardFlex bygger på de erfarenheter som ni montörer delat med er av när det gäller vilka extrema mekaniska påfrestningar monteringsmomentet kan ge på ett böjligt rör. Okontrollerbara vridningar och komprimering är helt naturligt vid när man monterar och kan i värsta fall resultera i att rör går sönder. Som installatör vill vi att du ska känna dig trygg med att röret håller även under tuffa förhållanden. Så att du kan jobba snabbt och effektivt. Därför har vi uppfunnit och utvecklat en ny teknik för att tillverka det böjliga röret. Tekniken ger röret en trippellåsning och en minst sagt unik hållbarhet.

FYRA gånger så starkt!    

NSP HardFlex har en extrem styrka som är upp till fyra gånger starkare än vad som var möjligt att uppnå med tidigare böjbara rör av sk. enlagers konstruktion, och detta utan att ge avkall på flexibilitet och smidighet. Vid utförda deformationsprov, se fotot ovan, så bibehåller röret ändå sin föreskrivna täthet.

Använd NSP HardFlex på nästa relining-projekt

Oavsett dina tidigare erfarenhet vågar vi lova att du kommer att bli överraskad av produktens egenskaper och prestanda. Använd NSP HardFlex på nästa relining-projekt för ett snabbare och säkrare montage!

Teknisk specifikation:

  • Syrafast rostfritt stål
  • Materialtjocklek: 0,12mm
  • Uppfyller tryckklass C enligt SSEN 13180:2001 samt tryckklass D enligt VVS AMA 98.57.
  • Materialgaranti 30 år

 

NSP Ekonomi Vent– När du har en riktigt tight budget

Det är inte alltid budgeten tillåter annat än en enklare produkt. Därför tog vi fram NSP Ekonomi Vent  – ett insatsrör för de tillfällena då du prioriterar en enklare produkt med lägre kostnad, och där normala montageegenskaper och prestanda duger gott. 

Teknisk specifikation:

  • Rostfritt stål OBS Nytt material!
  • Materialtjocklek: 0,12mm
  • Uppfyller tryckklass C enligt SSEN 13180:2001 samt tryckklass D enligt VVS AMA 98.57.
  • Materialgaranti 10 år OBS Nytt villkor!

 

Ring för offertpris – 0521-65 999

Redan 1984 introducerade NSP de första speciellt framtagna böjbara rören för att täta frånluftskanaler i flerbostadshus i Sverige. En miljon meter senare känner vi väl till vad systemets för- och nackdelar är.  

Fler artiklar
NSPAB Artiklar

Snål eldning inte bra för miljön eller grannsämjan

I samband med att både energikostnaderna och kostnaden för ved går upp är risken överhängande att många av oss försöker optimera vår eldning i braskaminen. Inga konstigheter. Men hur får man ut så mycket värme av sin eldstad som möjligt, utan att riskera rökutveckling med giftiga ämnen eller i värsta fall en skorstensbrand?

Läs mer »
NSPAB Artiklar

En vedeldad räddare i nöden vid elavbrott

Skönare värme än den från en kamin eller vedeldad spis finns knappast. Vedvärmen, doften av brinnande klabbar och spraket från brasan sprider en känsla av mys och trygghet. Och det är just det – vid långvarigt strömavbrott, eller vansinneshöga elpriser under vinterhalvåret, blir vedspisen hemmets hjälte.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Vad innebär det att du som villaägare har det yttersta brandskyddsansvaret?

När det kommer till brandskydd där hemma är det skrämmande hur många villaägare som inte vet om att det är de själva som bär det yttersta ansvaret. Samtidigt är det svårt att veta vilka produkter som faktiskt är brandsäkra på riktigt eftersom dagens regelverk, klassificeringar och anvisningar i stort sett accepterar att ditt hus brinner, bara det inte sprider sig till grannen.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Att en produkt är CE-märkt säger ingenting om kvaliteten! 

”Dom ser ju lika ut och installatören sa att det var CE-märkt och gav inga alternativ” svarade en bekant till mig på frågan om vad som varit avgörande för valet av böjbart skorstensrör (slang) när det var dags för honom att renovera sin skorsten. Han hoppades såklart också att priset skulle vara rimligt. Svaret jag fick är väldigt vanligt och tyvärr vet de flesta inte vad CE-märkningen betyder, vilket i värsta fall kan resultera i att man köper en produkt som inte alls är lika säker som man tror.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

En modern eldstad ställer helt andra krav på din skorsten.

Att förbränningstekniken i en modern braskamin är ofantligt mycket bättre ur miljösynpunkt än en eldstad som har 10-15 år på nacken är något som de flesta av oss tar för givet. Däremot är det inte många som tänker på att den nya tekniken också ställer helt nya och större krav på våra skorstenars utformning och prestanda.

Läs mer »