marissa-grootes-N9uOrBICcjY-unsplash
ULF JOHNSON

ULF JOHNSON

Vi söker en inköpare!
Nordiska Skorstensprodukter AB söker en erfaren och teknisk person som vill ta inköpsansvar i ett familjärt och värderingsdrivet företag. Vi erbjuder korta beslutsvägar, varierande arbetsuppgifter och ett klimat där vi hjälps åt och jobbar mot gemensamma mål.

Nordiska Skorstensprodukter AB behöver tillsätta en erfaren och teknisk inköpsansvarig då nuvarande inköpsansvarig kommer att gå i pension vid årsskiftet. Rollen är en viktig del i företagets fortsatta tillväxtresa där just du som Inköpsansvarig kommer få vara med och påverka och driva viktiga processer både på ett strategiskt och operativt sätt tillsammans med dina interna kollegor. Hos oss får du mycket goda utvecklingsmöjligheter inom ett familjärt och värderingsdrivet företag. Vi erbjuder korta beslutsvägar, varierande arbetsuppgifter och ett klimat där vi hjälps åt och jobbar mot gemensamma mål. 

Om oss

Vi är runt 10 medarbetare som utvecklar, producerar och lagerhåller produkter och system för nyproduktion och reparation av rök- och ventilationskanaler. I dagens koncern ingår även grossistverksamhet som servar Sveriges ledande byggvaruhus/bygghandels kedjor med eldstadsrelaterade tillbehör samt distribution av eldstäder till Sveriges specialistföretag, detaljhandeln och professionella montörer. 

Hela verksamheten är samlad i vår fabrik och lager i Vänersborg vilket gör att alla medarbetare utvecklas tillsammans och lär av varandra. Korta beslutsvägar och samlad kompetens från alla verksamhetsdelar ger oss säker leverans, hög innovationsförmåga och produkter i framkant. 

I din roll

Som inköpsansvarig kommer du att ha ett helhetsansvar för bolagets inköpsprocesser avseende kvalitet, arbeta med produktkalkyler, optimering av inköp utifrån marknadens efterfrågan och nyckeltal och huvudkontakten mot leverantörer, som återfinns inom Europa. Du kommer att ha ett nära och tätt samarbete med alla i bolaget såsom marknad, ekonomi, produktion, ledning osv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
 • Etablera och utveckla leverantörsrelationer 
 • Benchmarking och förhandla inköpspriser samt sätta upp avtal med leverantörer 
 • Löpande leverantörsutveckling med fokus på hållbarhet, kvalitet och kostnadseffektivisering 
 • Orderläggning och materialplanering 
 • Jobba utifrån miljö- och kvalitetsarbete enligt ISO9001 samt ISO14001 
 • Förhandla inköpspriser och sätta upp avtal med leverantörer 
 • Genomföra tydliga prognoser och jobba utifrån dessa tillsammans med dina kollegor 
 
Din Profil

Vi söker dig med relevant utbildning och flera års erfarenhet av inköpsarbete på strategisk nivå gärna från en liknande bransch som tillverkningsindustrin. Vi prioriterar praktisk bakgrund inom produktion/lager/logistik gärna från mindre eller medelstora företag. Du har vana och god förmåga att räkna på affärer samt att du känner dig bekväm i förhandlingar för att nå resultat. I arbetet som inköpare ska du kunna ta egna initiativ, vara noggrann, strukturerad, analytisk, serviceinriktad och kommunikativ. Du är vidare en lagspelare som tycker att det är kul att göra affärer. Du är van och arbetar obehindrat i Excel och administrativa datamiljöer. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska både muntligt och skriftligt. Plus om du talar även t.ex. tyska eller franska. Innehar B-körkort. 

Övrigt
 • Omfattning: Heltid
 • Startdatum: Tillträde 1 oktober för introduktionsfas
 • Arbetstid: Kontorstid
 • Plats: Nygatan 87, Vänersborg 

Vad händer efter min ansökan? Innan sista ansökningsdag har passerat går vi igenom din ansökan för att se hur väl din profil matchar kraven för tjänsten. Ser vi dig som en av våra potentiella kandidater kommer vi kontakta dig för en intervju. Om du inte går vidare i processen blir du informerad om detta senast när vi har tillsatt tjänsten. Vi intervjuar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att söka! 

Sista ansökningsdag 20 maj 

Har du frågor om tjänsten, ring Tove Svalin, ekonomiansvarig, på telefon: 070 665 99 23, eller maila tove.svalin@nspab.se

Mejla din ansökan till ulf.johnson@nspab.se 

Välkommen!

Fler artiklar
NSPAB Artiklar

Vad innebär det att du som villaägare har det yttersta brandskyddsansvaret?

När det kommer till brandskydd där hemma är det skrämmande hur många villaägare som inte vet om att det är de själva som bär det yttersta ansvaret. Samtidigt är det svårt att veta vilka produkter som faktiskt är brandsäkra på riktigt eftersom dagens regelverk, klassificeringar och anvisningar i stort sett accepterar att ditt hus brinner, bara det inte sprider sig till grannen.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Att en produkt är CE-märkt säger ingenting om kvaliteten! 

”Dom ser ju lika ut och installatören sa att det var CE-märkt och gav inga alternativ” svarade en bekant till mig på frågan om vad som varit avgörande för valet av böjbart skorstensrör (slang) när det var dags för honom att renovera sin skorsten. Han hoppades såklart också att priset skulle vara rimligt. Svaret jag fick är väldigt vanligt och tyvärr vet de flesta inte vad CE-märkningen betyder, vilket i värsta fall kan resultera i att man köper en produkt som inte alls är lika säker som man tror.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Det oförstörbara röret!

Vi har verkligen försökt att deformera NSP HARDFLEX. I vårt laboratorium sätter vi alla våra produkter på prov, så även med det här röret. Vi försökte på alla sätt att deformera NSP HARDFLEX så att det sprack, gick itu eller kollapsade. På bilden ser du resultatet. Eller inte. Efter att vi använt maximal vridstyrka så förblev teströret tätt och gick att montera.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

En modern eldstad ställer helt andra krav på din skorsten.

Att förbränningstekniken i en modern braskamin är ofantligt mycket bättre ur miljösynpunkt än en eldstad som har 10-15 år på nacken är något som de flesta av oss tar för givet. Däremot är det inte många som tänker på att den nya tekniken också ställer helt nya och större krav på våra skorstenars utformning och prestanda.

Läs mer »
NSPAB Artiklar

Dags att renovera? Tänk på att det är skillnad på produkt och produkt.

När det är dags att renovera den där gamla tegelskorstenen märker du nog ganska snabbt att det finns ett stort urval av fabrikat och produkter. Många väljer helt att lämna över valet till sin hantverkare. Vi rekommenderar att du läser på lite själv också. Det handlar trots allt om en hel del pengar, men framförallt om ditt hem och din familjs säkerhet.

Läs mer »